Logo

Het logo bestaat uit twee onderdelen die afzonderlijk of samen gebruikt kunnen worden.

 • De iconische krab
 • De naam van de brouwerij

De krab moet op zichzelf zo herkenbaar zijn dat deze hiƫrarchisch hoger staat dan de naam van de brouwerij. Aan het logo worden geen toevoegingen gedaan in de vorm van lijnen of cirkels. Ook een gevulde cirkel met de logo als negatieve ruimte is niet toegestaan.

Hiernaast komt de brouwerij in dienst van de bieren en hiermee meer op de achtergrond. Bij een uiting over een bier is het logo altijd klein en subtiel aanwezig.

 • Frame 58schelde-logos
  Beeldmerk
 • Frame 59schelde-logos
  Woordmerk
 • Frame 56schelde-logos
  Horizontaal
 • Frame 57schelde-logos
  Verticaal

Downloads

Beeldmerk De krab in vier kleuren.
Woordmerk De naam zonder beeldmerk
Verticaal Beeld- en woordmerk verticaal opgemaakt
Horizontaal Beeld- en woordmerk horizontaal opgemaakt

Kleur

Het logo is altijd in de standaardkleuren van de brouwerij (wit of zwart). Het logo is nooit in de kleuren van een bier. Wanneer het logo op een bierkleur wordt gebruikt is dit altijd wit, geen zwart. De zwarte variant wordt alleen gebruikt op een witte achtergrond.

Bekijk de standaard kleuren

Witruimte

Om de simpel- en openheid te behouden is bij het logo net als bij de volledige vormtaal witruimte erg belangrijk. Laat elementen ademen en prop ze niet op elkaar.

Tekengebied 1 kopie 3witruimte

Payoff

Bij de Schelde is de overtuiging en het bier belangrijker dan de brouwerij zelf. Dit moet ook tekstueel worden gevisualiseerd wanneer de payoff Bier in BalansĀ wordt weergegeven. Deze kreet is altijd in Bison Bold en groter dan de naam van de brouwerij.

Download vector (996KB)
Frame 27scheldeopen
NULL